За Нас

Основан во 1999 година како еден од првите приватни хотели во Скопје, Македонија и комплетно реновиран во модерен дизајнерски хотел во 2020. Новиот концепт на Хотел Тимс претставува еко хотел со висока енергетска ефикасност инкорпорирана преку енергетска фасада, соларни панели и различни еко системи. Дом на софистициран дизајн и тим спремен да ги сподели најубавите скриени места со Вас.

 

Локација

Хотел Тимс се наоѓа на главната улица во Дебар Маало. Место најпознато по боемските улици, исполнето со позитивна енергија, убави ресторани и барови. Во непосредна близина се наоѓаат некои од најважните институции и амбасади како Министерство за Одбрана, Министерство за Култура, Амбасада на Република Словенија, Амбасада на Руската Федерација, Амбасада на Грција, Амбасада на Унгарија, Влада на Република Северна Македонија, централниот спортски стадион како и Градскиот парк.

Дизајнерски детали

Гостопримливоста се изразува преку искуствата и луѓето. Потребно е поврзување со гостите на емотивно ниво. Нашиот дизајн концепт се фокусира на користење на различни материјали, текстури и бои кои креираат модерен и стилски амбиент за искуства кои ќе се паметат.